Staat handelt onrechtmatig: grondrecht ongestoord woongenot onvoldoende beschermd

Een groep burgers uit Nood-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel die geregeld stankoverlast ervaren vanuit de veehouderij, klagen de Nederlandse staat aan voor een onrechtmatige daad. De wet- en regelgeving beschermt burgers onvoldoende. De dagvaarding is na twee jaar voorbereiding ingediend bij de civiele rechter.

“De Staat handelt onrechtmatig door het grondrecht van ongestoord woongenot van eisers in strijd met zijn rechtsplicht daartoe niet adequaat te beschermen. De Staat schendt daarmee artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, de artikelen 21 en 22 van de Grondwet en de maatschappelijke zorgvuldigheidsnorm van artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek”, aldus de dagvaarding.

De groep burgers wordt bijgestaan door advocaat mr. Nout Verbeek. Klik hieronder voor het persbericht en het artikel in het Eindhovens Dagblad van 10 juni 2020

Artikel in het Eindhovens Dagblad

1 gedachte op “Staat handelt onrechtmatig: grondrecht ongestoord woongenot onvoldoende beschermd

  1. Hulde voor het dagvaarden van de Staat. Alleen met doortastende burgers, milieuorganisaties en betrokken advocaten kan het tij gekeerd worden.

    Complimenten voor jullie inzet en principiële, juridische keuzes. Ik hoop dat Nout Verbeek mooie nieuwe jurisprudentie kan realiseren. Daar kan het hele milieurecht zijn voordeel mee doen.

    Ik zal een donatie doen op NL23 TRIO 2018 0941 30. Hopelijk zijn er nog veel Nederlanders de procedure(s) mogelijk maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier − een =