Aanscherpen vergunningen mogelijk zonder revisievergunning

Gemeenten en provincies kunnen elk moment besluiten een vergunning van een veehouderij aan te scherpen. De huidige regelgeving verplicht ze zelfs geregeld te kijken of vergunningen voldoen aan technische vereisten en beschikbare technieken.

Dit schrijft minister Schultz van het ministerie van Infrastructuur en Milieu op vragen uit de Tweede Kamer. SP-lid Laçin had gevraagd naar de gevolgen van het uitstel van de invoering van de Omgevingswet. Wat te doen bijvoorbeeld met een bedrijf dat strenger aangepakt moet worden om schadelijke effecten voor het milieu te voorkomen?
Volgens Schultz is het nu al mogelijk om zonder het middel van revisievergunningen bestaande vergunningen te wijzigen en aan te scherpen. Schultz verwijst in haar antwoord naar artikel 2.30 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Eén gedachte over “Aanscherpen vergunningen mogelijk zonder revisievergunning

  1. Dit is op meerdere plaatsen urgent o.a. naast onze woning staan nog traditionele varkensstallen met een asbesthoudend e dakbedekking met scheuren in de muren en een vervuild terrein en vervuilde bodem. Revisievergunning is door de rechtbank vernietigd alsmede een besluit om te handhaving af te wijzen. En nog is deze via de rechtbank afgedwongen handhaving een lachertje. Te triest voor woorden.

Geef een reactie