Stinkende mestverwerker Den Ouden stil gelegd

Mestverwerker Den Ouden in Helmond is stil gelegd na aanhoudende klachten over stankoverlast. De directie van het bedrijf heeft daar op aandringen van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant toe besloten. Afgelopen dagen heeft de dienst circa 100 meldingen gekregen van omwonenden dat de stank niet te harden was.

De mestverwerker is al geruime tijd een bron van grote ergernis voor de inwoners van de wijk Brouwhuis. Ze ondervinden erg veel hinder van de stinkende mestverwerker. Maatregelen hebben tot dusver niet geholpen. In april van dit jaar oordeelde de rechter dat Den Ouden de opgelegde maatwerkvoorschriften diende te accepteren.
Zie eerder bericht:
http://www.max5odeur.nl/wethouder-helmond-erkent-historische-vergissing-mestverwerker/

Update 11 augustus 2018
Het stil leggen van de mestverwerker Den Ouden was van korte duur: de installatie is weer opgestart en veroorzaakt ook weer stank. Omroep Brabant meldt dat er al weer 70 klachten zijn binnen gekomen bij de Milieu Klachten Centrale.

Update 20 augustus 2019
De mestverwerker Den Ouden is opnieuw stilgelegd. Wethouder Maas van de gemeente Helmond begint zo langzamerhand wanhopig te worden.”De buurt vecht tegen de bierkaai”, zegt ze tegen Omroep Brabant. De provincie heeft weliswaar dwangsommen opgelegd,maar die worden nu weer aangevochten door de eigenaar van de mestverwerker. “De provincie is het bevoegd gezag. De omgevingsdienst de handhaver. Ik kan alleen druk uitoefenen en indringende gesprekken voeren met de provincie en de omgevingsdienst. Gelukkig voelen ze nu de urgentie om meer te handhaven”, aldus Maas. ”Duizenden inwoners zitten al jaren in de stank”, merkt ze op.

1 thought on “Stinkende mestverwerker Den Ouden stil gelegd

  1. Het is niet de eerste keer dat ik het zeg. De enige oplossing voor deze problematiek is een zodanige vermindering van de veestapel dat “mestverwerking” niet meer nodig is. WAT ER NIET INGAAT KOMT ER OOK NIET UIT!!! Onze vleesvoorziening of voedselvoorziening of welke drogreden onze bewindslieden ook maar uit de kast trekken kom niet in gevaar als we de veestapel in NL met pak `m beet 80 % verminderen. Dit voorkomt een hoop gezeul met dieren, voer en mest, draagt bij aan een gezonder leefklimaat en vermindert de CO2 uitstoot. EN draagt bij aan de klimaatdoelstellingen. Overheid doe eindelijk een keer het goede!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + 16 =